Marmorerade Marshmallows

Tjohej!
 
i onsdags gjorde jag marshmallows för första gången- Och det blev så in i bubblans gott. Och det var busenkelt att göra. Och verkligen de bästa marshmallows du någonsin har smakat. ÄR även riktigt goda att lägga några i en kopp varm choklad! Till receptet
 
Puder
4 msk maizenamjöl
4 msk florsocker
sikta och blanda i en separat skål
 

Marshmallowsmet
10 gelantinblad
1,25dl vatten+ 2,5 dl vatten
4,5 dl socker
o,5 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
1 msk hushållsfärg
 

ta en form, ca 20x20 cm, lägg ett smörpapper däri och olja in det ordentligt med rapsolja. sikta ner ung hälften av pudret i botten av formen. 
Lägg gelantinbladen i 1,25 dl vatten och låt stå
häll 2,5 dl vatten i en kastrull och sockret, låt koka i 10 minuter med locket halvt på. Häll sedan i gelantinet och vattnet och vaniljsockret i kastrullen, ställ åt sidan.
Vispa äggvitan till den får fina toppar, häll sedan i sockerlagret samtidigt som du vispar, vispa sedan i 10 minuter (elvisp) Häll sedan i smeten i formen, droppa färgen över smeten och dra runt färgen med en gaffel. sikta lagom med puder över smeten, låt stå några minuter så smeten stelnar. Sedan tar du upp ''kakan'' från formen och skär i delar, rullar kanterna i pudret som blev över! Lätt som en plätt!
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0