hemlängtan

tjollahopp!
 
Nu är jag på hemmaplan igen, har nämligen bott hemma hos fröken trixi i en vecka. Trixi är en väldigt mysigt vovve som jag och Robin har varit vaktis åt i en vecka. Och nu är vi hundfria och tillbaka i Kristianstad. Men det har varit mysigt att vara hundägare en vecka och vi har också insett att vi aldrig ska skaffa hund. Never ever. Det är som att skaffa ett barn som aldrig växer upp och kan klara sig själv. Dessutom gjorde det ont i själen varje morgon när jag skulle till skolan  och lämnade henne ensam.
Men med en hund blir det extra mysigt med långa promenader, trixi älskade dessutom min yogamatta och det va rätt mysigt med en hund som sällskap. Så nu är även hon yogafrälst.
 
Snart är det dags att träffa Emilie för en lunch på staden, sedan blir det en promenad på linnérundan. Dessutom ska Emilie få hoppa upp på massagebänken hemma hos mig och bli genomknådad. <3 Idag ska vi mysa!
 

Spa och nytt i garderoben

God morgon!
 
Äntligen fredag, som jag har längtat. För i helgen tänker jag minsann sy en tehuva av en tygbit som jag själv har tovat ihop av får ull, och brodera på den så fint som det går. Igårkväll va jag hemma hos min fina mor på fotvård/spa chillevipp med produkter från mary kay. Och det va himskans trevligt att prova på tillsammans med de andra ''tanterna''  runt bordet. Min barndomvän Elin va också där så vi hade lite snack att ta igen :) med mig hem från kvällen fick jag ett par lena fötter och lite smink. Innan ogillade jag Mary Kay som tusan, men jag måste säga att jag verkligen har ändrat mig. Jag har provat väääldigt många produkter och erkänner att MK:s foundatiuon är bland den absolut bästa jag provat. Och jag är inget fan av läppgland heller, men jag fick bannemig med mig ett sådant hem också som jag äääälskar, rött och återfuktande MUMS .Så nu är jag en foundationprimer, foundation och läppglans rikare. Känns riktigt bra faktiskt.
 
Och här är en av mina nya klänningar, denna köpte jag på Zara förra helgen i köpenhamn. På rea, perfekt basklänning att ha i skolan under en mysig kofta. Och så kan jag berätta att jag väntar ivrigt på att få gå till posten och hämta ut ett fint paket, för tro det eller ej så budade jag hem en fin 50-tals klänning på tradera förra fredagen ;D Längtar efter att få dra den på mig.
Ha en fin dag!
Ciao/ Mc.J
 
 
 

60's red dress

God morgon solstrålar!
 
Wow, vilken helg jag har haft. Lördagen spenderades i köpenhamn med på tok för mkt shopping som sedan avrundades med kalas i viby. Söndagen bjöd på en härlig frukost på café duvanders med världens finaste Emilie, därefter tog vi en fin promenad på linnérundan, en helt fanstastisk och mysig promenad, gillar kristianstad mer och mer. Det blev en perfekt avslutning av veckan.
 
 
Och idag är det måndag med en perfekt början av veckan. vaknade klockan sju och gjorde mig en mumsig frukost innan jag begav mig ut för en frisk promenad som jag sedan avslutade med ett härligt pass yoga. Nu är jag så avslappnad och lycklig, så som man blir av en promand och YOGA. 
 
Och idag tänkte jag inviga veckan med mig fina 60-tals klänning från martinette. till den tänker jag använda min fina solhatt i svart filt. Måndagar må vara en av de bästa dagarna i veckan. 
Ha det så fint idag!
Ciao/ Mc.J
 



 
 
 

Fredagsnöje

Tjoho!
 
Idag sysslar jag med lättsam fredagsnöje, Tvättar, framkallar foton, målar om en mjölkpall, ska snart tillaga lyxiga hemmagjorda hamburgare, efteråt blir det en sväng på gymmet för ett svettigt pass och sedan firar vi helg med en ostbricka. Älskar fredagar.
Förretsen så har jag börjat träna pilates nu, det är otroligt bra och effektiv träning. Jag har verkligen blivit yoga och pilates frälst.
 
Och nu när jag ännu är i skrivform så tänkte jag vara lite sur och arg och bitter och j'vligt.....ARG. Det är så fruktansvärt äckligt i vår tvättstuga så man spyr, varje gång man kommer ner och ska tvätta så är det hundhår i tvättmaskinerna och tvättmedelsbehållarna är riktigt äckliga av tvättmedel och skit som letat sig upp från smutsig tvätt,,,,varför tar man int ut tvättmedelsbehållarna och diskar dem efter sig så att jag slipper diska efter andras skit innan jag kan tvätta mina kläder. Och på toppen av allt så låg det en använd tampong i ena tvättmaskinen nere i tvättstugan idag när jag skulle tvätta....Jag är så trött på att bo i ett trapphus med människor som int kan hålla iordning efter sig och respektera andra som bor i trapphuset. Jag hatar vår tvättstuga, dessutom är det någon som med jämna mellanrum tvättar på vår tvättid. Jag exploderar snart. Oooh nu känns det mkt bättre när jag har fått skriva av mig min ilska lite... Jo en sak till, i sommras va det någon som hade urinerat i trapphuset också,,dagen efter att någon hade haft fest...Mums, det luktade lika underbart som en svinstia. Tack :) Nu mina kära grannar måste jag tyvärr agera arga-lappen surtant.
 
/ciao
Mc.J
 
 
här är min lilla mjölkpall som ska få sig ett ansiktslyft, jag har hunnit måla på ett lager grundfärg. Den är annars i furu,,,och furu är ingen favorit.
 
 
 
 
 

Bloppis

Gokväll mina damer och herrar!
 
Tänkte bara skriva några rader här ikväll eftersom jag int har så mkt annat för mig just nu. Känner mig fortfarande lite hängig så jag fick strickta order från min käre sambo att stanna hemma och inomhus. Så denna kväll till ära så har jag fotat fina fina klänningar som jag tänkte sälja eftersom de antingen är för stora och för att jag aldrig använder dem. Det tar verkligen emot för jag tänker sälja mina 2 absolut finaste och met värdefulla vintageklänningar, en röd fin 50's evening dress från the states (med strass) och min absoluta favorit i min klänningsamling,  en 50's cocktailklänning i svart sammet som kommer från en liten fin atelje i Paris. Jag kommer lägga upp klänningarna här innan de hamnar på tradera, så är det någon ni vill ha så får ni hojta till. Dock kommer de två äldsta klänningarna bara hamna på tradera pga deras värde.
Nu ska jag dricka saft från ett stort glas med sugrör, så det så. Ha det fint ikväll! Och jo, förresten så har jag fortfarande ingen mobil. Så det går bara att nå mig via det där coola internätet. Eller via porttelefonen :)
 
Här är en vit retroklänning från Zara, strl S.
 

Min SatinTunika

Tjenare!
 
Igår gjorde jag äntligen klart min tunika i satin,, fy bövelen vad det är tråkigt att sy i satin...blääää. Men resulatet blev välgodkänt även om jag tänker göra några små ändringar i urringningen i ryggen. Men för övrigt är jag nöjd och den känns väldigt lyxig och den är lätt och varm att ha på sig. Precis vad jag behöver eftersom jag bara sitter och huttrar i klassrummet hela tiden. Den är dessutom lika snygg med skärp i midjan som utan. Nöjd,nöjd.nöjd.
 
Snart är det dag för lunch innan jag beger mig till skolan. Btw,, igår blev jag sjuk som in i katten, känner mig fortfarande halvdålig. Men jag tänker låssas att jag är frisk och då kanske det försvinner, så ist för ett pass på gymmet idag så får det bli en kvällspromenad. Och för er som har försökt nå mig på mobilen så är det lönlöst för jag har ingen mobil. Har int haft det på några dagar nu. ikväll förhoppningsvis, ha jag min nya mobil.
Ha en fin dag!
/ciao, Mc.J
 



ännu en fyndlördag

tjenixen!
 
Tänkte börja med att skryta om att jag och Robin spenderade en väldigt rolig kväll hemma hos Rille och Emilie, även Erika och Robin va där. Och värdparet får 10 tårtbitar av 10 möjliga. Toppen alltså! :D
 
Idag tog jag min fina robin i handen och traskade ner till centrum för att fixa ett nytt abonemang så att jag kan använda min iphone som har legat i nattduksbordet sedan början av juni. Men det va int bara därför vi begav oss till centrum för Robin hade nämligen nystat upp att det va bokmarknad där, och det va supermysigt, jag köpte mig 5 fina Astrid Lindgren barnböcker från 50-talet och en riktigt gammal elsa beskow. Jag älskar gamla barnböcker! Så jag blev riktigt lyrisk, dessutom gick kalaset för en riktigt liten peng, med tanke på vad de böckerna är värda nu så va det nästan ett rån jag gjorde.
 
Sedan traskade vi vidare hemmåt, Robin skulle köra iväg och spela match och jag gick till Erikshjälpen och fyndade en hel del gamla tyger och en supersöt gammal 60-talsklänning från det svenska märket Martinette i rätt strl dessutom, en 36:a Ibland har man tur minsann. Dessutom är det skönt att bära kläder som är tillverkade i Sverige.
Nu ska jag sy vidare på min tunika ( Hatar att sy i satin!!!! Aldrig mer) Ikväll blir det handboll för hela slanten.
Ciao/ Mc.J
 


 

Detaljsömnadsfredag

Godmorgon!
 
Idag är jag inte alls pigg, hur trött som helst faktiskt. Men ack vilken mysig frukost vi har haft. Nedsläckt och tända ljus. Och snart är det dags för skola igen. Idag är dte fredag och det innebär att jag bara går i skolan fram till lunch, ídag ska vi jobba självständigt med materiallära och detaljsömnad. Det blir hur mysigt som helst. Sedan blir det att köra några maskiner tvätt och samtidigt låta symaskinen gå här hemma :D Mysfredag.
 
Här är min fina kjol som jag lyckades laga igårmorse. Äntligen kan jag använda denna raring igen.
 


mönsterkärlek

Tjollahopp!
 
Snart är det fredag igen, how wonderful. just nu ligger jag på golvet och ritar ut mönster till en enkel tunika som jag kan ha nu i höst, modellen är väldigt ledig och enkel så därför har jag valt ett fint splashigt mönster i satin. Så jag hoppas att den blir superfin.
Och idag blev Ida och jag väldigt glada när vi fann fina gamla klädmönster i en låda, så vi har ritat av dem under lunchrasten, jag blev så glad och exalterad över mönstret jag ritade av att mitt hjärta slog hur fort som helst, det kana bara innebära en sak. Jag älskar att sy! Och jag älskar gamla fina retromönster. Här är två som jag har lagt till listan. En klänning, den längst upp till höger. Och en söt liten jacka. Ha en underbar kväll vänner, nu ska jag fortsätta rita och klippa innan jag ska gå på pilates halv åtta. Ciao/ Mc.J


 
 

Att laga

Godmorgon!
 
Idag har jag ägnat några minuter på morgonkvisten till att laga en fin kjol som jag köpte förra våren, jag har bara använt den en gång sen gick sömmarna upp. Dålig kvalité Hm.. .. Men jag har int haft mage att slänga den för jag gillar den så mkt. Och idag ska jag inviga den på nytt. Det är alltid mkt bättre att laga ett plagg än att slänga det och köpa nytt.. om det int gäller strumpor och underkläder förståss och riktigt utslitna kläder :D
Så idag fick jag även chans att inviga min nya nålsdyna som vi gjorde i måndes i skolan, för hand. inga symaskiner här int.
Tänkte även visa hur sött det stickade linnet är på, väntar ihärdeigt på att det ska bli tvättat så att jag kan använda det igen innan det blir för kallt ute.
Ha en fin dag!
Ciao/ Mc.J
 


Cashmilon

Godmorgon!
 
Äntligen måndag och äntligen en ny skolvecka och massor av nytt att lära. Och ett stort plus är att jag har sovmorgon, skolan börjar 12.40. Men när klockan är 07.00 och Robin inte är hemma längre finns det ingen anledning att ligga kvar i en stor nästan tom säng så då skuttar jag upp och gör mig en bauta frukost och strosar omkring och fixar och donar lite här hemma ist.
Igår tog jag med mig höstkläder från grödby, så de har jag sorterat och vikt snyggt.. Men ojsan vad många plagg hade blivit för stora, eller mn kan också säga att jag har krympt. favorit plagg från i höstas/vintras/Vår sitter nu pösigt och hängigt. innebär det att jag borde äta praliner varje kväll från och med nu? OOh det hade varit härligt.
 
Iaf jag tänkte visa en av mina nya favoriter, det är en stickad topp från 60-talet som är supermjuk och fin för den är stickad av ett garn som heter cashmilon som är framställt av akrylfiber och det är jätte jätte mjukt!... och dessutom har vår fina fåtölj fått sin plats nu. Nu ska jag bli fin med röda läppar och stickat linne för jag tänker bege mig ut på en runda i solen och kanske ta ett stopp vid stadsmissionen för där har jag aldrig hälsat på förrut.
Ciao/Mc.J
 




 
 

möbeltapetsering

Gokväll!
 
Jag blev klar med mitt söndagsprojekt, och jag blev jättenöjd. Vår skabbiga fåtölj har blivit som ny. Tyget jag har använt till fåtöljer är ett barnsligt sådant från Ikea. Tyckte att det va väldigt retro men ändå modernt och roligt. Så nu åker en av de andra fula och obekväma fåtöljerna ut ur lägenheten. Här kommer lite bilder, före och efter. /Ciao. Mc.J 
 





 

söndagsprojekt

Godmorgon snyggingar!
 
Vilken underbar helg det har varit. I fredes hade vi fint sällskap av Robins farmor och farfar och det va så himla kul. Vilket också resulterade i att vi fick ta en extra lång blund på lördagen innan det va dags för sconesfrukost. Sedan hoppade  vi upp på våra cyklar och trampade iväg till erikshjälpen och köpte tyg till skolprojekten och där inhandlade jag också en väldigt snygg/söt tvådelad dress från 60-talet, men den visar jag upp i ett annat inlägg. Det blev lite strosande på stan och caféhäng. När vi kom hem så tittade jag på dokumentär utifrån, modets offer. Det va så jobbigt att titta på den dokumentären att jag fällde några tårar emellanåt, en gång va jag tvungen att pausa dokumentären för jag blev så upprörd och ledsen. För att få lite perspektiv på vad det är du inhandlar för kläder så borde du verkligen kolla på den dokumentären, den ligger uppe i 9 dagar till på svtplay.. Det finns människor som dör för att du ska kunna handla billiga kläder på hm....
'Efter dokumentären beställde vi pizza och kollade på hunger games, wow vilken film. Love. Men det va så fruktansvärt läskig.
 
Idag, Söndag: mitt söndagsprojekt är att klä om en fåtölj som jag och gubben köpte på loppis för 20kr nu i sommar. Jag har klippt ut alla tydelar som behövs. Nu behöver jag bara göra ett besök hemma i grödby för att hämta den nödvändiga häftpistolen. Och äta en välbehövlig lunch med hela familjen och våra gubbar, som för den delen inräknas i familjen :D
 
Ciao/Mc.J
 
Mina fina växtfärgade garner har fått ta plats på köksvågen fram till jag kommer på vad jag ska göra för konstverk av dem.

 
Så här mysigt hade vi det i fredes :)



Och här har vi mitt lilla projekt som förhoppningsvis kommer bli klart idag, och då blir det en andra uppdatering här senare idag.
 
RSS 2.0