Magisk fredag

upp och ner, ner och upp. Grisen gal i granens topp och en mus i vårt hus svär och tuggar snus.. Jag är så himla lycklig över att det är fredag, bra skoldag, jag och Ida förgyllde eftermiddagen genom att spendera cash på fina tyger. Jag känner alltid mig så mycket gladare när jag har fyllt på i mitt tygarkiv. Speciellt när man vet exakt vad man ska tillverka av dem.
Nu inväntar jag min käre sambo, vi ska slå följe till gymmet för ett styrkepass innan vi tar helg. ooh underbara helg. Och jag ska pärlbrodera. Så det så!
 
(känner mig alldeles överlycklig, och det är bara för att jag har köpt tyger. Magiskt)
 
 
 
 
 

deadline

gokväll, hinner inte blogga värst mkt. sitter uppe sent om kvällarna för att klara en deadline i skolan. Det är redovisning den 13:e och då ska jag vara klar med mitt pärlbroderi på cirkelkjolen. Det är inget måste från skolans sida utan det är en extra uppgift som jag själv har tagit på mig för att kunna känna mig j'vligt nöjd den dagen. Jag jobbar i ett snabbt tempo men det tar betydligt längre tid än vad jag hade tänkt mig dessutom kommer jag på mer idéer under tiden, kjolen är ett evighetsprojekt som måste vara klart till den 13:e
Så just nu befinner jag mig bara i skolan, gymmet och på min lilla arbetsplats.....Jag har peppat inför kvällens pärlarbete med 4,5 mil på spinningcykel, svettigt, gött, mjölksyra. Känner mig bäst i världen ikväll så nu jäklar ska här broderas!!!!
 
kan bjuda på lite bilder från arkivet
 
 

syligheter

godmorgon!
 
i¨går sydde jag klart en kort snäv kjol i skolan. Nu ska jag bara skriva en rapport om den och lämna in till fröken Inga. kjolen är sydd i ljudblå ulltyg (varmt och skönt) den har en knall blå blixtlås (ångrar att jag inte tog rosa) Och den har världens sötaste knappar som glittrar :D Hoppas att fröken lämnar tillbaka dne illa kvickt så jag kan börja använda den. Detta betyder också att jag kan lägga all tid i sysalen på mina byxor!! Tjoho!
Ikväll ska jag umgås med familjen, vi ska gå på bio...Bond filmen...har aldrig gillat bond, men det kommer bli mysigt i vilket fall som helst :)
Måste bara få säga att jag känner mig stolt över mig själv, för igår körde jag dubbelpass på gymmet, med blödande skoskav under fötterna, det kallar jag kämparglöd!
 
 
 

Nytt i garderoben

Godmorgon! Eller, ja det är nästan lunch.
 
För några veckor sedan va jag i Åhus på vintage 11 och handlade med mig lite pärlor hem, tänkte visa en av dem idag. Det är en svart spetsklänning från 60-talet. Kan också vara senare 50-tal. Och det passar utmärkt att bära den idag, för alldeles starx ska jag bege mig till skolan på mårtengås-fest. Och ikväll ska jag bli bortskämd med god mat, vin och efterrätt..Nu är det bara tre dagar tills min älskling åker till USA. (Ja, utan mig!)
 
 
 

Tänk med hjärtat

Nu har det gått ett litet tag sedan hm skandalen granskades i kalla fakta. Och det verkar som om många redan har glömt. Jag mår dåligt över att se så många handla på denna icke humana lågpriskjedja. Det finns andra som får betala ett pris för att vi ska kunna handla så billigt som möjligt. Det är fruktansvärt sjukt att vi kan handla kläder utan att prova dem för att de är så billiga, så gillar vi inte dem så kan vi lika gärna slänga dem. Jag bojkottar hm helt och hållet tills det att det sker en föränding för arbetare,,förlåt, jag menar slavar.. och fram tills att kvalitén förändras. Hm:s kläder håller fruktansvärt dålig kvalité (Zara,sämre). Lägg hellre några extra lappar på ett plagg med bra kvalité com håller i längden. Människan måste sluta konsumera på det osunda sättet som den gör och sluta påverkas av media som kommer med nya trender varje vecka, det är sjukt orealistiskt. Tänk tidlöst, tänk på miljön, tänk på dina medmänniskor, tänk med hjärtat.
Det är vi som konsumenter som styr marknaden, vill du att det är slavar som syr dina kläder? bojkotta lågpriskjedjorna och lev med rent samvete.
Jag går inte ens in på hm längre, och jag skämms över de kläder som hänger i min garderob som är från hm. De kläderna ska jag slita ut tills de är trasor. Om tillräckligt många bojkottar hm blir de tvungna att göra stora förändingar.
Jag har viljan men inte tron. För det är allt för många som lockas av det billiga priset och väljer att blunda för dem som får betala det riktiga priset med sina liv. Människan tycker att mkt är fel, men är tyvärr för bekväma för att göra något åt dem.
 
På tal om annat, nu finns det bara få vintageklänningar kvar på tradera, som jag säljer. Så passa på om du vill ha en riktigt fin blåsa.
 
 
 

business woman

Satt några timmar i rad och sydde min snygga pencil skirt, utvidgade mina sykunskaper genom att sy ett fint gångveck bak på kjolen trots att det igentligen inte behövdes. Plus i kanten för mig. Tyget har jag köpt i en secondhandbutik för 15:-, dragkedja och knapp köpte jag i sybutiken i stan för 35:-. Så jäkla bra att sy sina egna kläder, bra kvalitet, sydd efter egna mått så att de sitter perfekt. Nu väntar jag bara på att mina beställda pärlor ska anlända med posten så att jag kan sy en svart kjol med pärlbroderi.
 
Nu ska jag städa, tvätta och städa. För imorgon kommer mormor och morfar, farmor och farfar, mor och far och syskon på middag. Längtar! Efter lunch ska jag träna på gymmet med Emilie <3 sen tänker vi fira att det är helg med scones,te och film.
Ciao/ Mc.J
 
 
 

RSS 2.0