Käre tomten

Jag har inte önskat mig något till julafton på många år, tycker det är skitsvårt att önska sig materiella saker. Men till nästa jul kommer jag på massor med saker. Ja jag vet att det är 10 månader dit, men 10 månader är ingenting. 10 månader går hur snabbt som helst! för att farbror tomtens anställda små nissar ska hinna tillverka allt jag önskar mig fram till jul är det bäst att börja lämna in önskelistan i tid! 
 
1. stort praktiskt skrivbord
2. Hyllor som rymmer alla mina pärmar
3. Ett riktigt tillskärningsbord
4. en stor anslagstavla
5. Någon form av tavla som rymmer all min sytråd, gärna ett stort gult hjärta
6. en större cykelkorg så att boris inte får det så trångt när vi beger oss på äventyr (kan jag önska till födelsedagen) 
7. Tyger så klart!
8. Presentkort till tyger
9. mer tyg
10. mer presentkort till tyg
11. Och lite mer tyg
12. en ny provdocka som inte blir ranglig efter ett år!
 
oj vad fräckt och fult av mig att önska så mycket, men önskar man sig inget alls så får en bara höra massa klagomål över det. Har dessutom hört att fräckhet tar en lite längre i livet. Och dessutom känner jag på mig att jag kommer vara fruktansvärt snäll i år.
 
Ciao/Mc.J
 
 

Hem ljuva hem

jag älskar när ett hem är riktigt hemtrevligt, prylar, kuddar, filtar och krimskrams. Visst, inte till överdrift men i lagom mängd. Så där svenskahem trevligt som det är hemma hos mormor och morfar och farmor och farfar och hemma i barndomshemmet. sådär fluffigt och mysigt och fina saker att titta på. 
i förgår målade jag på lite tyg som skulle få bli en kudde till vårt hem, och söt blev den och så där trevlig att titta på. 
Nu ska jag på möte med skatteverket, hejsvejs! /Mc.J 
 
 

Fler motgångar!

Det där med att starta eget kan vara väldigt energikrävande när man får besvärliga handläggare och jag verkar ju alltid lyckas med att dra nitlotter, kanske därför jag blivit van vid att kämpa på. Jobbig vecka framför mig. Därför kommer jag just idag inte göra någonting alls som har med företaget att göra. För jag har två väldigt krävande dagar framför mig. Med krävande menar jag verkligen KRÄVANDE! Så idag tänker jag bara göra något kul för rolighetens skull, men självklart i syateljén och självklart något jag inte gjort tidigare. För hur vore livet om man inte utvecklades? TRÅKIGT!
 
I helgen grävde jag bort 5 rosbuskar och gjorde en ny fin rabatt som väntar på att få blomma. 
 
Vart på 75år galaj och jag gjorde en victory roll kvällen till ära
 
Igår dansade jag runt i min parisklänning, fick fint besök av miss Omlin.
 

Retro 40's dress

sytt en ljuvlig klänning på beställning med 40tals feeling, scalloped ärmar och halvcirkelkjol. Livet är fodrat i samma tyg som klänningen eftersom man ser in i ärmarna när man har den på sig. Kjolen är helfodrad med fodersatin så att klänningen inte klättrar på strumpbyxorna om en bär sådana, vanligt problem om en bär klänning i bomull. V-neck och dold bixtlås i rygg. Ljuvlig helt enkelt! 
Ciao/ Mc.J 
 
 
 
 

motgångar

Problem har uppstått, jag och skatteverket vill inte sammarbeta på en proffesionell nivå när det gäller mitt företag. 'problem föder möjligheter så idag får jag jobba lite hårdare. längtar till helgen, behöver sovmorgon och samla lite ny energi för den börjar dock sina.
Snart ska jag på roligt möte som förhoppningsvis kommer hjälpa mig att lösa vissa knopar! Och till er kan jag visa en liten klänning jg sytt i veckan, och har dessutom börjar sy på en klänningsom ska gå på bröllop. Ciao/ Mc.J
 
 

Viktighet

Och rolighet!
 
Allt som är viktigt i mitt liv just nu är väldigt roligt. Roligt för att det är jobbigt och jag älskar att jobba, viktigt för att det är mitt liv. Innan sydde jag bara som hobby, sen gick jag en utbildning och nu är det på en professionell nivå. Och mitt i allt detta så har jag hittat en ny hobby som växt fram under ca 2 år, Trädgåd, blommor, grönt i all ära. Det är så himla avkopplande att se hur ett litet frö gror. Några frön är nu på väg hem till brevlådan för att förgylla min vardag när jag vill ha några minuters paus från arbetet. Arbetet, bland det bästa som finns! 
 
Och förresten så var jag på ännu ett möte idag och det va så himskans skoj! Man träffar så många nya trevliga ansikten som nyföretagare. / Ciao Mc.J
 
 
 
 

Mod

Mod är inte att inte vara rädd. Mod är att vara rädd och göra det ändå. - Astrid Lindgren
 
Att satsa fullt ut på livet. Jag/Vi lever bara en gång och då gäller det att leva fullt ut. Jag vägrar sitta i min gungstol och vara bitter över saker jag inte gjort i mitt liv, den dagen jag sitter i min gungstol ska jag le åt allt jag gjort och inte ångra en sekund. Att bli min egen arbetsgivare är det bästa för mig, i detta livet. 
 
Det har tagit tid, många gånger har jag blivit deppig över alla dåliga affäridéer jag har haft. Ibland har det varit bra affärsidéer, men inte tillräckligt roliga och meningsfulla för mig. Men så var det någon som sa till mig. Man måste ha många dåliga affäridéer innan man skapar den bästa affärsidén. Och så vips, från ingen stans så trillade palletten ner och en affärsidé som var bäst satte sitt frö och började växa i min tankesmedja. Och redan dagen därpå började jag ringa samtal och bygga på mitt företag. för varför gå och grubbla när det enda jag vill är att jobba?  Människan har gärna en tendens till att skjuta upp saker, att smälta inspiration är som att smälta mat, det blir bara skit av det. 
 
Jag jobbar varje dag med att bygga upp mitt företag, det är slitsamt men jag har en väldigt massa kul på vägen. Och tre nya spännande möten är inbokade nästa vecka.
 
Och bäst av allt är att jag har valt att arbeta på ett lite mer annorlunda sätt än jag är van vid. Spännande va? Uppdateringar kommer! Men för att vila tankarna på något annat ikväll så ska jag sy en liten klänning till en väldigt liten tös. 
Ciao/ Mc.J 
 
 
 
 
 

Hemlighetsmakeri och syligheter

Tjohej!
 
I fredes var jag på väldigt spännande och roligt möte, och det gick över förväntan och ännu bättre än det! Och mer än så kan jag inte berätta nu. Men det kommer fler uppdateringar efter hand. 
Igår fick jag äran att gå på mitt första kafferep någonsinn och det var så mysigt och gott, 7 sorters kakor som smakade himelskt. Dessutom äger värdinnan en av sveriges finaste vintagegarderober. Jag trodde jag hade dött och hamnat i klänningshimlen. 
Idag har jag sytt en väldigt enkel och simpel klänning till en väldigt söt liten tjej! Tyget är bland det sötaste jag sett. 
Ciao/ Mc.J
 
 

Mon Amie

Min Parisklänning är klar och det är den bästa klänning som jag äger, för den sitter som en smäck och är alldeledes bedårande på. Bilden gör inte klänningen rättvisa! 
på tal om annat, det är så spännande saker som händer i mitt liv nu. På fredag ska jag på fruktansvärt spännande möte! håll tummarna för mig. Ciao/ Mc.J 
 
 
RSS 2.0