lite om mig.

Imorgon äntligen! Då ska jag träffa min apbästa Emilie Strömbeck, och på kvällen ska jag träffa min världsbästa Rebecka. Wow vilken dag det kommer bli. Längtar. Älskar dessa två bruttorna så himla mkt. När jag är med dem så kan jag vara mig själv. Helt galen, utflippad, superfjollig, högljud. Ja ni som känner mig vet vad jag snackar om.(ex min imitation av E-type kan vara återkommande) Jag kan vara mig själv och ta hur mkt plats som helst och de älskar mig lika mkt ändå :D Jag har börjat uppskatta dessa tillfällen allt mer eftersom jag på senaste tid (Sen jag träffade Robin) blivit mer tyst och försiktig, speciellt runt robins familj och nära och kära. Vilket är ganska dåligt eftersom de antagigen tror att jag är blyg och så vidare. Fast jag igentligen bara tiger för att inte vräka ur mig allt för mkt. Men jag har blivit väldigt bra på att tiga så när jag väl får släppa loss så blir jag som ett barn som precis fått godis. Ibland undrar jag hur min sambo står ut med mig när jag hoppar rundor här hemma och sjunger (skriker) påhittade visor och dansar med hela kroppen och väsnas och är vääääldigt jobbig. 
 
Om man kollar i mina föräldrars fotoalbum från när vi va små så skriker jag på nästan alla bilder. Min mun va väldigt stor (tänk er en mun med näsa och ögon) Så såg jag ut när jag va liten. Och elak va jag också, mina syskon har fått stå ut med väldigt mkt. En gång klippte jag mina naglar till spetsar och ärrade mina syskon för livet på armar och ben. Detta utvecklades till att jag senare under högstadiet blev utsedd till årets bitch på julavslutningen, krönt med tiara. Och jag kan väl inte påstå att min mun va ren på handbollsplanen eller att mitt spel var schysst.  Och alla dumheter jag har hittat på tsm med fröken strömbeck går väl inte att räkna på handen. Och Rebecka, ja gamla kryddträdgården finns inte längre. Och tur är väl det!!!!!!
 
Hur som helst så har det blivit en lady av mig med. Snäll, omtänksam, ödmjuk, givmild, snygg, vacker, åtråvärd, sexig, rolig, underbar, jag kan fortsätta hela kvällen med underbara förklarande ord om mig själv :D Framför allt så tycker jag att det är vansinnigt kul att sy. Och ett av de bästa besluten i mitt liv var att jag inte enbart ville knåda människor och sminka för resten av mitt liv och satte mitt arsle i skolan igen och blev riktigt grym på att sy och konstruera mönster. 
 
Nu är det time för Boris och mig att slänga oss på soffan! Ha en underbar kväll vänner. Ciao / Mc.J 
 
 
 
 
 

dagens sypepp

jag sydde snabbt en sypepp idag, jag klippte itu en klänning som jag sydde tidigare i år. Tyget är så himla vackert och skönt (jersey tvåvägs stretch). Det blev en rymmlig tunika med smala armar. Från tajt (Vulgär) klänning till mysig och snygg tunika. Nu ska jag sy en liten kappa i stl 92. Om man ändå var så liten igen. Ciao/ Mc.J 
 

Äntligen

klänningen som jag till en början var superpepp på som senre blev en mardröm eftersom det inte alls blev en klänning i min smak. Så jag har verkligen kämpat med att göra den klar. Och tack vare min sypepp igår så fick jag energi till att göra klart den idag. Äntligen är det över. Jag blev nöjd med resultatet och med broderierna och överlag så är det en himla fin klänning. Men absolut int i min smak. Jag är stolt över den eftersom det ligger mkt handarbete bakom den. Dock har jag inte gjort klänningsmönstret sj, utan det var ett new look mönster. Och jag har kommit fram till att det bästa för mig är att konstruera mina egna mönster. För det blir bäst passform då eftersom jag är en väldigt kurvig person. 66cm midja 92cm byst och 102cm stuss. Det finns inga färdiga mönster till den kroppen. 
Åter till klänningen. Skönt att bli klar med den CHECK! och nu är jag på botten igen för det va så jäkla tråkigt att sy den...........................................så jag tänker peppsy något annat idag innan jag viger mig åt att sy mer retrokläder till småttingar. Först, promenad.
 
Och det kommer int fler bilder på denna klänningen, jag vill int se den på ett bra tag nu. Ciao / Mc.J 
 
 
 
 

OMG, Byxor!

När man känner att det går riktigt trögt att sy och lusten nästan försvunnit så måste man göra en ordentlig sypepp. Jag brukar sy något till mig själv som jag tycker vore roligt. Så idag to jag ett gammalt mönster till leggings, förlängde både ben och midja, ritade till insnitt och linning. Så Voila så hade jag ett par sprillans nya brallor. tyget är en ull och bomullsblandning, superskönt nu till hösten. 
Ciao/ Mc.J 
 
 
 
 

Mc.J syr retro barnkläder

Tjoho!
 
projekt sy barnkläder i sann retro stil. Fina klassiska retrokläder för speciella tillfällen. Eller varför inte bara vardagsfin. Jag håller på att starta upp min shop på Etsy och syr just nu för full rulle. Tanken va att öppna shopen i början av nästa vecka. Men pga av en sen leverans av blixtlås så kommer öppningen av shopen skjutas upp. 
Kläderna är sydda delvis av återvunna tyger, men mkt är även sytt av nytillverkade tyger. Alla tyger är tvättade för att få bort kemikaliska gifter från färgerna. Så är man trött på att köpa massproducerade giftiga barnkläder från kjedjorna, ibland tillverkade av barn och medmänniskor med låg lön som jobbar 14 h om dygnet och ändå inte har råd med mat, hyra och skola. Så kan man besöka min shop när den öppnat för att köpa kläder sydda med omsorg och glädje. Till en början kommer det bara att finnas kläder till flickor, men har funderingar på att konstruera ihop mönster till jacka och skjorta även till pojkar. 
 
 

uppdatering

Tjoho! 
 
Om det är någon som börjar bli nyfiken på hur det går med ullklänning nr:2 så kan jag berätta att den är på god väg att ta form. Det tar som sagt lextra lång tid när det vanskas broderi på skapelserna. Jag har kommit in i en bra rytm nu, det bör inte dröja länge tills broderierna är klara på kjoldelen och då kan jag sy ihop klänningen! Känner mig ivrig att bli klar med den, längtan efter det färdiga resultatet. Kommer klänningen att bli helt förfärligt ful och misslyckad!? Eller underbart söt och ljuv?! mot syateljén och broderiernas paradis. Btw, i helgen har jag haft en sypartner, min fina kusin Tobias. Vi har sytt på ett hemligt projekt (kan inte avslöja mer) Och vi gjorde ett besök hos gittes, vilket resulterade i att jag kom hem med 4 nya tyger, några prisvärda, några lite dyrare.  
Ciao/ Mc.J
 
 
 
 
 
 

ullklänning nr:2

Den röda klänningen i ull hänger i garderoben och väntar på att få en blixtlås. Under tiden så skapas ullklänning nr:2 i en härlig mörkbrunfärg. Och självklart så ska även denna broderas, jag har provat en ny teknik för mig. afghansk broderi med speglar. Fast eftersom jag gillar att återvinna sådant som ligger hemma och skräpar så har jag klippt ut mina ''speglar'' från gamla ölburkar. Här på bilderna ser ni halslinning och midjelinning. Även Kjolkanten kommer få kantband och ''speglar''. Mot syateljén och skaparro. Ciao /Mc.J 
 
 

3/10-2013

TRÖTT! Kom hem från jobb kl 22 igårkväll. Efter en rolig klubbkväll på Make up store. Men ack så trött jag är idag. Måste vila hela dagen för ikväll jobbar jag på Make up store igen, Tjoho!! Älskar att jobba. 
I min syateljé gå det långsamt frammåt, skolprojektet står stilla nu, det som saknas är en blixtlås. Annars så har klänningen fått små korta ärmar och foder. Och ett nytt skolprojekt har tagit vid! Mkt mer än så säger jag inte nu. 
Ha en underbar dag! Ciao/ Mc.J
 
 
 

Septemberklänningen

Tjohej! Idag latar jag mig, lite iaf. ska slänga mig på soffan, göra ett härligt fotbad, kolla på tv och kanske eventuellt sova, för ikväll ska jag jobba. Och då vill man ju vara pigg! Samma visa imorgon. Hur som helst, jag lovade bättre bilder på klänningne jag sydde i september,,, bättre vet jag inte om de blev, men fler.Och en väldigt skrynklig version utan underkjol. Dessutom blev det lite bilder från vår hall på övervåningen. Det finns så mkt ideér kring denna hall. Jag undrar minsann hur det kommer se ut där när den är färdiginredd, och när blir den det? Hur som helst så behöver jag nog lite Andy Warhol på väggen.
 
De gamla bilderna på klänningen, med underkjol
 
Nya bilderna
 
 
 
 
RSS 2.0