Pastellkappa

en snabb titt på min pastelldröm som tillverkats i veckan. Bättre bilder kommer. nu lägger jag huvudet på kudden. Trött av rätta skäl. Hårt arbete i skolan :) 

sommarfin

Godmorgon!
 
Vilket underbart väder det är idag, hoppas att solen ska smälta bort all snö så att våren kan komma. Och jag har dessutom haft sovmorgon, utvilad och glad. Tänker bege mig till Gymmet en sväng innan jag plockar fram dammsugaren och kör en sväng innan skolan börjar :D Älskar måndagar.
 
I fredes blev jag klar med min sommarklänning, lite extra stolt eftersom jag har screentryckt tyget själv för hand.
Ha en underbar dag! / Ciao Mc.J  
 

Klänning med korsettliv

Korettliv, jag har gjort mitt första korsettliv med blixtlås, och insydda korsettskenor, med liten drapering i livet. Resultatet blev sött och festligt. Idag ska jag ta mått på min syster som har gjort beställning, sen ska jag skissa på en annan beställning. Sen är det dags för städning och en del flyttpackning. Tänkta rensa bland tyger och packa ner det som int ska användas fören vi flyttar till huset. Ska även packa ner lite annat smått och gott. flytten är efterlängtad!
Ciao/ Mc.J
 
 
 

Korsettliv

Godmorgon! Innan jag sticker till skolan tänkte jag visa en klänning jag gjort i veckan, med korsett liv, med liten drapering. Fler och bättre bilder kommer, även på den gula klänningen med ringning i ryggen. Jag kan även passa på att skryta lite om mina två bästa loppisfynd, en wiggle dress från 40-talet 100% silke30 kr och en brudklänning från 50-talet för 50kr. ha en underbar dag! Ciao Mc.J 

Morning!

God morgon sötnosar. Igår slog jag personligt rekord 2013, jag hadde nämligen varit frisk 8 dagar i sträck. Vaknar idag med världens största mandlar, ont i öron, onit i bihålornD och rinnande ögon. Men vad gör det när sambon serverar te till mig som jag kan dricka liggandes i sängen. För till skolan ska jag, det är en sak som är säker. Idag ska jag sy klart mitt korsettliv, och kanske hinner jag förvandla det hela till en klänning. tänkte visa lite annat smått som jag gjort i veckan innan jag hoppar upp ur sängen, redo för en ny skoldag. Håller på att göra nya kuddar till sängen i lappteknik av jeans, kommer passa ursnyggt till vårt sängöverkast  som är i jeans,, men vilken färg ska jag ha till botten? Dessutom har jag knypplat en liten grön spets, det va himla skoj så jag ska beställa hem lite knyppelgarn och producera spetsar åt folket! Ha en fin dag/ciao Mc.J

enkel tunika

Tjoho!
 
För några veckor sedan sydde jag en väldigt enkel tunika, i två stycken. Jag kommer nog sy fler i denna modellen för den är apbra att ha i skolan när man syr, går snabbt och lätt att dra av när man ska prova något, och så är den luftig och skön. bekvämt kan vara snyggt! ;)
Ja nu undrar ni kanske varför jag ser så konstig ut på bilden?, det är för att jag ska använda den till ett projekt i skolan som jag tyvärr inte kan berätta mkt mer om för jag tycker att det är flummigt och man måste använda datorer...och jag är inte bra på det där med datorer. Jag är bra på symaskiner.
iaf, jag bär tunikan på bilden, inte den bästa bilden, men mönstret på tyget kommer fram, och det är mönstret som gör hela tunikan. Köpt på Gittes.
Ha en underbar kväll! /ciao Mc.J
 
 

Samlat damm,..

Bloggen har samlat damm på sistone, men det är pga hårt arbete i skolan. Och resultat måste man jobba för. Så idag tänkte jag bara tömma mitt instagramflöde och sedan hädan efter försöka vara lite mer aktiv i bloggen. För att uppdatera er om allt som händer i ateljén :). Nu, bildregn, allt från klänningsmakeri till tyg jag själv har tryckt i skolan. ciao Mc.J
RSS 2.0