swing it!

Jag har börjat sy på en barnsligt söt klänning med paris på tyget. Jag har fått det av min gentleman och tyget heter mon amie! så passande. eventuellt blir jag klar med den imorgon. Hoppas, hoppas. Nu ska jag hoppa upp på spinningcyklen och trampa loss innan den där gentlemannen kommer hem. Idag lyxar vi till det med mexikansk tomatsoppa och nachochips. Nomnom. Trevlig helg på er, Ciao/ Mc.J 
 
 
 
 

40's retro dress

Denna veckan har det sytts en 40-tals klänning, till livdelen använde jag simplicity 40's retro blouse som jag använt till att sy den röda blusen förra veckan. Bättre bilder kommer, instagram får duga så länge. 
btw, Anna dress ligger nu inkycklad i garderoben,, som jag ahr sprätt och sytt om..Annadress livdel passar helt enkelt inte min kurviga svankiga kropp hur jag än gör, tänker dock prova att sy livdelen igen, fast med blixtlås i sidan. Ciao /Mc.J
 
 

magnifik

klänningen blev ljuvlig, framifrån...problemet när jag väljer blixtlås i ryggen är att den blir alldeledes knölig och bucklig (någon som förstår vad jag menar med det?) detta pga att jag är svankryggad, så det blir till att sprätta upp baksidan och nåla och sy och spätta och nåla och sy tills den ser någorlunda okej ut att bära upp bland allmänhetens beskådan. ciao/ Mc.J 
 
 
 
 

välkommen vinter

Idag...ska jag drapera en kjoldel till min annaöverdel. Tänkte sy en anna dress från byhandlondon av ett alldeledes underbart tyg som jag fyndat på loppis för en tia, väldigt fina gardiner en gång i tiden, prydda med japanska körsbärsträd, det är tunt, lätt och helt enkelt ljuvligt. 
Dock så räcker inte tyget till hela mönstret, bara till livdelen och en draperad kjol, så det blir dagens projekt, att drapera kjoldelen och knåpa ihop alltsammans till en klänning. mums! 
 
btw vi har fått vår första snö idag, välkommen vinter. ciao/ Mc.J 
 
 

det regnar blusar

Jag ligger inne med en rejäl nackspärr, därför fick det bli bilder på de 2 nya blusarna när de hänger på mannekängdockan. oooh snart börjar project runway,, skynda skynda! Ciao / Mc.J 
 
 
 
 

imorgon på bloggen

Då va det gjort igen, jag har sytt blus nr:2 år 2014. Imorgon ska jag ta bättre bilder på de nya blusarna i min garderob. Oh vad jag längtar efter våren nu, jag blundar för att snön faller och syr vidare på min vårgarderob. Ciao/ Mc.J  
 

vart tog du vägen?

Har haft feber och varit förkyld sedan förra fredagen, är ganska trött på det nu. Dessutom har syglädjen sprungit bort och gått vilse i skogen och jag försöker desperat leta upp den igen. denna veckan bestämde jag mig för att sy efter ett färdigt mönster, efter att ha ritat flera olika mönster som jag sedan ångrat och kasserat. aldrig i mitt liv har jag blivit nöjd med ett plagg sytt efter ett färdigt mönster, men denna lilla blusen blev jag så överdrivet nöjd med att jag kommer sy mer än en, fast någon annan variant. 
Jag valde att sy modellen med vingärmar, och vilka härliga 30-talsvibbar blusen fick. den kommer att användas väl.bättre bilder kommer inom kort. Nu ska jag leta vidare efter den där syglädjen!!
Ciao/ Mc.J
 
 
 

How to do!

Jag har fått en fråga över hur jag har sytt chiffongklänningen. Det är inte komplicerat alls.
 
1, klipp ut delar till en korsett, yttertyg och foder! sy ihop delarna till ytterdelen och välj sedan ett tyg att drapera ovanpå, draperingen gör man efter egen smak och tycke, nåla alla draperingar. När du har nålat på hela draperingen så syr du små stygn för hand där du har satt nålarna för att hålla draperingen på plats. Klipp sedan bort överflödigt med tyg. 
 
2, Sy ihop korsettdelens alla foderdelar, och sy sedan på kanaler för att kunna föra in stabilicering till korsetten. Jag brukar använda mig utan vanliga buntband som jag klipper till och filar. Sedan vändsyr du ytterkorsett och foserkorsett med varandra, Men bara i övre kant. 
 
3, Sedan väljer man kjolvariant, jag valde att ha en åtsittande underkjol sedan sydde jag en rynksöm genom chiffongtyget och sydde ihop med underkjolen, kjoldelen sydde jag sedan ihop med ytterkorsetten.
 
4, sy i Blixtlås! För snyggast resultat så fäster man sedan fodret för hand mot blixtlåset och mot kjolen, se bild nr 6. ( jag valde dold blixtlås)
 
mönster till klänningen kan jag tyvärr inte hjälpa till med eftersom jag konstruerat det själv. Tyvärr tog jag ingen bild på klänningen bakifrån men den går lite lägre i ryggen som i form av ett v.Det är tidskrävande att men roligt att sy, om man gillar att sy en hel del för hand. 
 
 
 
 

en st födelsedagspresent

Tänka sig, att mitt under julstressen så hann jag sy en klänning i present till Robins syster, vars födelsedag vi missat. Det blev en klänning i 50/60-tals stil. Tyget är ett lite exklusivare bomullstyg från Gütermann och heter flirty flower. Och för att göra den lite roligare så använde jag en blå blixtlås.
Just nu har jag lite paus från att sy eftersom jag har fått problem med armbågen (för jag syr) förmodligen tennisarmbåge på framfart, och det vill jag helst undvika. 
 
Dessutom är det nytt år och detta året har jag sagt att jag ska gå upp i vikt, de cm jag förkorat de senaste månaderna. Trodde jag skulle ha ökat lite nu efter all julmat men icke. tvärt om. ännu 1cm har försvunnit på armarna, sammanlagt har jag förlorat hela 10 cm på stuss och midjan ligger kvar på ynka 64 cm. Så nu börjar hårdträningen, idag faktiskt! Vill inte förlora min roooooooompa! vill inte bli skinny! måste hitta ett tillskott jag kan ta efter träning så musklerna sväller, de flesta proteindrinkar kan jag inte dricka eftersom de innehåller laktos eller gluten. Nu blir det uppvärmning med Boris ute i trädgården :D 
Och ikväll ska jag minsann börja plocka ner julpyntet 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0