Symani

 
Gomorgon!  jisses vad jag har mkt att stå i denna veckan, två syprojekt som ska bli klara, stor läxa på tre veckor i mönsterkonstruktion som jag borde göra 1/3 av Eftersom vi får fler läxor till nästa vecka i konst. Roligt men pressande, mest roligt. Men allra bäst denna veckan är att på fredag så beger jag mig mot modemässan i Köpenhamn, den är stängd för allmänheten och öppen för inköpare och textilelever. Jag kommer få försmaka på höstmodet 2013. Skadeglädjen själv är att det är förbjudet att fota, så det blir inga bilder att dela med sig utav, tyvärr. Avslutar dagens inlägg på lite bilder från veckan som gått. hår, toil, knyppling, kroki, Gefle, arabia. M.m. Nu mot skolan för att utföra sista krokilektionen. 

80-tal

80-tal, tajta brallor och pösiga överdelar. Fyndade en Ted Nicol blus på lions för ynka 15 kr, en dans med tvättmaskinen och den blev som ny igen. Ted Nicol är en svensk modeskapare med tillverkning i sv, Tummen upp! Och det är kläder med kvalité.
 

Sytt, grönt är skönt

Igår gjorde jag klart den sista detaljen till klänningen jag sytt, ett skärp med stor maffig rosett. Självklart är skärpet avtagbart. Och i sidan av klänningen döljer sig en stor praktisk ficka. Jag har även valt att sätta i en riktigt grov dragkjedja. Ärmen har en liten ''puff'' och kjolen är ev vippig helcirkel, så den är riktigt dansvänlig. Denna klänningen kommer jag inte hänga in en den privata garderoben, utan den kommer gå till försäljning.
Ha en underbar dag! /ciao Mc.J
 

Perfekta jeansmodellen

Här kommer bättre bilder på jeansen jag sydde nu i veckan. Och jag älskar dem, symaskinen ska köras brännhet i tillverkning av denna jeansmodell. Snygga, funktionella och bekväma.
 
 
 

Klänningsmakeri

Godmorgon! Är i process att tillverka ännu en klänning, det ska bli en med liten puffärm, urringning och cirkelkjol, men bäst av allt är att den får en osynlig ficka. jag vill gärna sy funktionella kläder, inte Enbart fina. Jag jobbade med klänningen fram till klockan tio och sedan stör jag grannarna så då får arbetet slutaMimen idag har jag inte mycket kvar. sy ihop kjolen med livet och sedan på med dragkjedja. dags att lämna täcket, ha en fin dag. / ciao Mc.J 

Projekt jeans

God morgon! Ligger i sängen och drar mig för att gå upp, ännu en dag med kroki. Det är roligt men så himla ansträngande och jag har så svårt för att koncentrera mig på krokin då tankarna bara går åt nya syprojekt. igårkväll sydde jag klart mina jeans i 70tals anda men eftersom jag gjorde dem vidare än "normal" 70tals bralla så påminner de mer om något från 40talet och det är faktiskt mer positivt i mina ögon. Och passformen blev perfekt, jag älskar att rita egna mönster efter egna mått, nu har jag de perfekta jeansen i storlek Malin. Dags att lämna världens Mysigaste täcke, ha en fin dag vänner, bjuder på några bilder av jeansen från arbetets gång, bättre bilder kommer någon dag senare i veckan. /Ciao Mc.J 

sytt v.2 2013

mornmorn!
 
Så underbart med måndagar, ja! Jag älskar måndagar :D Frukost kvart i sex, sova en timme till, yoga och en varm dusch och sedan vidare till skolan. Underbart.
 
Igår knåpade jag ihop delarna till en kort jacka, och resultatet blev fint som snus, himskans nöjd om jag får säga det själv. tror minsann att jag kommer vilja sy en till i annat tyg. Materialkostnaden till denna jackan är något betydligt dyrare än till klänningen jag sydde för ca 35:- kr. Grönsvarta tyget är 50% ull/ 50% akryl och kostade ca 200, fodret är 100% polyester 50:- glitterband 50:- sytråd 5:- , materialkostnaden för den lilla läckerbiten är 305:-
Jag är fruktansvärt nöjd och jag har en känsla av att denna jackan kommer produceras i många olika fina personliga upplagor.
 
Nu ska jag göra mig en kopp te, betala räkningar och chillaxa i soffan tills det är dags att promenera till bussen.
Ha en fin dag snyggingar!
Ciao/ Mc.J
 
 
 
 

sytt 2013

Det första jag sytt detta året är en klänning som jag jobbade på igår, och som även blev klar att invigas inför skolstarten. För idag börjar vårterminen. Det innebär att det går mot ljusare tider men även fler utmaningar. Eftersom jag har valt att inrikta mig helt och hållet på mönsterkonstruktion och klädsömnad denna terminen så ska jag skapa en hel kollektion, så nu i veckan borde jag börja fila på den,,,,men jag har så många ideér, och det är så svårt att välja bort. hur som helst så blir det mindre träning och mer skola. 
 
Om klänningen igen, det va minsann inte dyrt att sy denna klänningen. tyget är från erikshjälpen, tror jag betalade 20kr och jag har mkt tyg över att sy annat med. Dragkjedjan va gratis, återanvänd från en gammal kjol jag hittat. kantbanden kan sammanlagt kostat 10:- och knappen 5:- så klänningen, materialkostanden för klänningen är 35 små enkronor. Lite dåliga bilder, men men. Ha en fin dag!
Ciao//  Mc.J
 

Sjukstugan

Goddagens! det va inte igår, tid och prioritering för bloggen har det inte funnits. Jag är inne på min tredje vecka som sjuk, dagen efter nyår trodde jag att jag mirakulöst hade blivit frisk men så fel jag hade. Och idag känns det som om jag står på noll igen och jag antar att det kommer dröja några veckor till innan jag är frisk. Ingen träning för mig, vilket redan innebär att kläderna blivit för stora under dessa tre sjukveckor, så angående min träning kommer jag att stå på ruta noll och antagligen vara svagare än jag någonsin varit i mitt liv. Jag är sämst på att vara sjuk. får väl dessutom liggsår snart, hurra! Trots detta va julen mysig och på själva nyårsnatten va jag pigg och kunde dansa in det nya åreTätorts sjukdom kunde jag göra klart en del projekt från sängen genom att sy för hand, som min nattskjorta som jag är himla nöjd med, jag får nog ta och sy en hel drös av dem. Och laga gamla klänningar så att de blev användbara igen, det enda positiva med att jag inte kommer kunna träna på några veckor till det är att jag antagligen kommer kunna lägga ner fasligt många timmar på att sy. Och visa upp mina syligheter här i bloggen. Här är två bilder på nattskjortan, ha en fin dag mina damer och herrar/ Mc.j 
 
RSS 2.0