soffläge

Tjohej!
 
tog del av ett underbart bröllop i helgen och kunde då inviga klänningen jag sytt. Har dock inte kunnat ladda över bilderna från kameran ännu, men har en nästan ok bild från mobilen..bara nästan ok. Hur som helst så ligger jag i soffan och kurerar eftersom jag blev sjuk i söndags. Typiskt mig att bli sjuk, jag har världens sämsta immunförsvar. Blir sjuk om jag har en fis på tvär. 
 
 
 
 
 
 
 

förr hette det prydnadskuddar

Tjohej!
 
Det som absolut int får hända har hänt! Min overlockmaskin behöver repareras.....därför står alla klädprojekt stilla just nu.Eftersom jag aldrig i hela mitt liv skulle kunna tänka mig att sy kläder utan en overlockmaskin, resultatet på ett plagg blir inte alls proffsigt. Så för att lugna min stress så har jag fått ägna ig åt lite handarbete, och det kommer fortsätta. Jag har gjort två uddar med applikationsbroderi och broderi, det ska bli två till. De är väldigt barnsliga, vilket jag gillar. För det är kul! Dessutom så är vi nyinflyttade och behöver göra vårt hem mer personligt, för det är ganska så trist och ointressant än så länge. Att bara ha vitt och svart blir fruktansvärt tråkigt och nästan deprimerande i längden. Ciao/ Mc.J 
 
 

gammalt blir nytt

Tjohej! 
 
I söndags så köpte jag ett klaffbord på loppis för några ynka kronor. bordet var riktigt fult lackat i något som lyste i gult. Så jag slipade bort lacken med sandpapper, tvättade det och målade enbart skivan vit. Sett att det är en trend framöver. Nöjd med resultatet blev jag iaf :D Nu ska jag fortsätta att sy på fars skjorta. 
 
 

Loppis

Tjohej!
 
Igår va jag på årets första loppis (för mig) jag som annars älskar loppisar har inte haft tid för sådant detta året då vi införskaffat hus =jobb och hund=Jobb. Med mig hade jag Nina som med sina snabba ben sprang hem ett klaffbord till mig och även ett till sig sj. Och det klaffbordet ska jag snart gå ut och slösa lite sandpapper på, för jag ska tråkigt nog måla det vitt! Eftersom jag har en vision om att det ska stå i hallen, som jag vill ha så ljus som möjligt. Men det visar jag inte idag. Införskaffade mig även några gamla böcker (för att de va fina) En bok om knyppling, perfekt om jag vill prova något nytt på knyppeldynan. lite gamla tyger som kanske kan bli något fint ska få sig en omgång i tvättmaskinen. Sist men inte minst världens gulligaste tavla från år-68 som ska hänga i mitt funkisrum. 
Idag hopps jag även hinna påbörja ett nytt syprojekt, en skjorta till min lille Far. 
 
 
 

Klänningen är klar!

Och det kommer komma bilder en annan dag när jag har den på mig :D Och vad matchar inte bättre till min klänning än ett par av mina träbonnar? Nu har jag officiellt en outfit till nästa lördag. Vill även tillägga att insidan på en klänning är lika viktig som utsidan, därför syr jag nästan alltid för hand när jag fäster fodret, för det blir snyggast och bäst så. 
 
på tal om annat, jag har haft en del dippar idag. 1 igår levde jag som om det var onsdag. 2 idag har jag levt som om det var torsdag, fram till att gubben kommer hem och säger att det ska bli skönt med helg imorgon. VA!???!!! fattar ingenting,, vadå imorgon? det är ju torsdag idag.. men icke. Tydligen är det fredag idag. 3. Boris rullade sig i en död fågel,mmm hundparfym. Duscha en hund är inte så kul. men en dusch fick det bli. 4 Boris äter kattbajs och rullar även sig i det, mmm det luktar så gott. Duscha igen!!
och eftersom det tydligen är lördag imorgon måste jag städa nu, får nämligen fint besök imorgon :D 
 
Och tydligen går det inte att ladda upp bilder från datorn.. får ta någe bild från instagram så länge då. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

in progress 2

God morgon! 
 
igår sydde jag lite till på klänningen, sydde en underkjol/foderkjol som jag draperade tyg på. Men kom fram till att  det blev för mkt gala över klänningen och nöjde mig därför att rynka 4,5 m tyg. Så om vinden tar vid så kommer klänningen vara drömmande böljande. Och det mest läskigaste var att klippa bort överflödigt tyg som låg på golvet. Det som fattas nu är blixtlås, fålla och något litet mer som jag ska gå och hämta på posten nu :D 
 
 
Min trogne vän i syrummet
 
 
 
 

in progress

Tjohej! 
 
Som sagt, nu har jag äntligen en dator och den kan jag förena med min kamera så att det blir lite roligare bilder här på bloggen än enbart instagram. Hurra! 
Just nu syr jag på en klänning som jag ska bära på ett bröllop nästa helg,mönstret till klänningen har jag konstruerat själv, blir oftast bäst så. Klänningen har ett korsettliv som jag har draperat chiffong över. Kolla här :D Kan även lägga till att det är min käre Sambo som har hittat chiffongtyget.
 
 
Grunden till korsettlivet
 
Att drapera är väldigt kul, ungefär som att leka. Så här blev det när jag var klar med leken
 
 
Sen var det dags att sy fodret, i fodret sydde jag öven små kanaler för korsettskenorna, jag använder buntband till korsettskenor, klipper dem i rätt längd och slipar vassa kanter med sandpapper. Nu är foder och rätsida ihopsydda. Dags att ge sig på kjoldelen/delarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

bröllopsgäst

gokväll
 
i slutet av denna månaden ska jag vara bröllopsgäst, och tänkte då (chockerande) sy mig en klänning. jag har velat fram och tillbaka angående hur modellen ska se ut. jag gjorde en fin toil i korsettliv, men kom fram till samma dag att jag inte trivdes i det efter att haft burit en klänning i liknande modell på kvällen. sedan gjorde jag en toil med en axel,,vilket inte heller kändes helt hundra. nu är jag mest fruktansvärt trött på att göra toiler. eftersom jag trivs bäst i klassiska tidlösa modeller så får jag antagligen fokusera på det, tredje gången gillt. på tal om något helt annat, Imorgon ska jag jobba på make up store i kristianstad :D love that place. kom dit och frossa i ögonskuggor vetja. 
 
 

nykommet

Hej hopp!
 
har efter ex antal veckor äntligen skaffat mig en dator och fått internet idag. äntligen!! Och vi har införskaffat oss en ny familjemedlem, lille Boris. Sytt en kalasklänning åt min vackra vän Emilie och nästan sytt klart en brudklänning. Men mer om den efter bröllopet. 
 
RSS 2.0