pink lady

och lite orange, när jag låg i sängen och jämrade mig över att jag är sjuk så blev jag även stressad över att jag inte skulle hinna sy så mkt som jag vill fram till den 20 April. Så jag fick minsann ta mig i kragen och fålla klänningen som jag jobbat med. Sista momentet. och nu är den klar, nu får den hänga på galge ett tag. En fin och simpel modell med söt klockning i kjolen, och självklart så är det fickor på den. Vad vore en klänning utan fickor? Opraktiskt! Valde även att sy i en vit synlig blixtlås, som en kul detalj.
Tyget är underbart fint, med mönster och färger som man blir glad av. materialet är bommull/satin, mjukt och härligt att ta på... fruktansvärt jobbigt att sy i om man vill göra infodringar. Rekommenderar materialet till vääääldigt enkla plagg, inte till en klänning som denna. / Ciao, Mc.J
 
 
 

Gnälla lite

 
Ligger knall fall i sängen igen. trött på att vara sjuk. Tänker int lyfta ett finger idag  för imorgon måste jag vara i skolan, för vi ska börja trycka våra egna mönster på tyg. Det går inte att missa. Trodde aldrig jag skulle säga detta, men kan någon släcka solen. 

Gott och blandat

Godmorgon! Sista dagen på sportlovet, tänkte att jag skulle hinna sy massor denna veckan, men självklart, precis som vanligt har jg varit sjuk. Har dock hunnit sy en kort söt liten vårjacka till mor på hennes dag. Och har även varit hos frissan två gånger och gjort avfärgning och lagt en toning i kalufsen för att få tillbaka min gamla hårfärg. Och nu ser jag ut som Malin ska se ut. Har även hunnit skaffa nya glasögon, men det får ni se en annan dag :) nu ska jag sy på detaljer på jackan. Ha en fin dag vänner/ ciao Mc.J 

sött med prickar

Idag inviger jag blusen som jag sytt, den är så himla skön och söt. 100% bomull, älskar naturmaterial. känner även lite stress inför utställningen i april,,,,,,för pga omständigheter så gör jag en ny kollektion. Så i helgen måste jag inhandla nya tyger, jisses så trött jag blir på mig själv. hard work work!!!!!
Och dessutom har jag gått och fått sämre syn på senaste så om tio arbetsdagar anländer mina nya brillor och mina gamla är inte ens gamla,, måste slita på dem som tusan dessa sista dagar med dem. Och trött på att odla långt hår,,får lite panik när det hänger hår i nacken så på fredag åker trimmern fram, äntligen ska jag se ut som mallansprallan igen.
Ha det fint vänner! / ciao Mc.J
 

A-linje

Söt och enkel klänning i A-linje. Två små insnitt och en knäppning är det enda ''avancerat'' med denna klänning. Hur lätt som helst att sy.Ståkrage och knäppkant i rygg. Tyget är från ett oanvänt påslakan från 70-talet, tummen upp för återvinning! Skulle passat på att visa blusen men den har åkt till skolan för att få ett omdömme av fröken Inga.
Ha en fin dag!
Ciao/ Mc.J
 
 

Preview

Denna veckan har jag sytt men söt liten blus och en enkel men snygg 60-tals klänning, så här är två smygbilder på det. Just nu är jag i fart med att sy ett par leggings, vi måste nämligen sy minst ett plagg i trikå denna terminen så jag vill mest få det överstökat så att jag kan fortsätta att koncentrera mig på kollektionen till utställningen I april. Imorgon kommer det bättre bilder på blusen och klänningen. Ciao/ Mc.J 
RSS 2.0