Vintage 50´s dress

tänkte bara dela med mig utav min vackra klänning från 50-talet, men etikett kunglig hovleverantör. Erikshjälpen i Höör äpåpaltades att fynda på! 
 

make time to create

Godmorgon!
 
måndag och lov = lyxig frukost.
Denna veckan är min skaparvecka. Jag har så mång projekt som jag vill göra klart, gamla som nya. Igårkväll började jag fila på en kjol,,mer än så säger jag int för den färdiga bilden på slutresultatet finns int ännu. Och medans jag krympte tyget till kjolen så slängde jag ihop en tygväska av screentrycket som jag gjort i skolan, saxar, en textilares vapen. ska göra en likadan av ett annat tryck som jag gjort, ögon med feta fransar. Passar en makeupartist perfekt.
 
Snart ska jag bege mig till grödby, mysa med min katt och plocka på mig lite behövligheter till mina projekt här hemma. Jag ska ta tåget till bromölla och promenera hem till grödby, perfekt väder!
 
Ha en underbar dag vänner!
Ciao/Mc.J
 

garderobsrensning

Tjenare vänner!
 
Nu är det fredag och jag har lov i en vecka. Hur underbart som helst. Och vad händer efter lovet? Det är något alldeles magiskt spännande och roligt. Men vad, det avslöjar jag inte nu.
Idag har jag rensat garderoben, tänker slänga upp lite klänningar på tradera, nya, gamla, retro- och vintageklänningar.
Så nu har jag haft ett stohej med att fota alla fina klänningar, anledningen till att jag säljer dem är för att jag aldrig hinner använda dem för att jag väljer alltid att ha andra klänningar på mig, och det är ju vääldigt synd att bara låta dem hänga där.
 
bl.a. så ska jag sälja denna raringen. Det är en svensk klänning från 70-talet, märket är Dehå of sweden. Jag älskar verkligen denna klänningen men använder int den tillräckligt ofta. Tycker lite synd om den som får hänga där i garderoben och samla damm.
Nu ska jag gå och handla så att jag kan börja baka bröd, för ikväll kommer Ida på besök och då ska jag bjuda på nybakat och te.
Ha en fin fredag!
Ciao/ Mc.J
 
 
 
 

Dagens klänning, plus något annat

God morgon!
 
Idag har jag inte tid för något spa här hemma. För idag gick jag upp kl07 och gjorde läxor, klappar mig själv på axlen. För idag har jag int tid med läxor efter skolan för idag ska jag köra hårt på gymmet,det blir ett svettigt spinningpass följt av ett hårt corepass, längtar.
Igår tog jag en sväng hem till mormor och morfar, det va mysigt som alltid. Vi tog oss en sväng genom byn tsm. Sedan landade jag i grödby, hem ljuva hem. Det första jag gjorde va att provsmaka äpplen från alla äppelträden och sedan gick jag vidare till trädgårdslandet och mumsade i mig några björnbär innan det va dags för att skriva arbete.
Grödby är mitt paradis, där finns så mkt vackert. Och dessutom blev jag extremt sugen på attlära mig att sticka, så jag tog saken i egna händer. Letade upp mors gamla stickor och försökte mig på självlärandet. Och till slut gick det och jag gjorde mitt allra första pannband i 100% ullgarn, så att det är riktigt varmt och skönt. Och för att piffa upp det riktigt ordentligt klippte jag ut små blommor från tyget som jag tovat i skolan. Jag känner mig rätt nöjd och pepp på att lära mig mer så nu ska jag cykla in till stan och köpa garner innan skolan börjar.
 
Här är dagens klänning, jag inviger klänningen som jag fick av Robin. Plus resultatet av gårdagens kreativitet.
Ha en fin dag!
Ciao/ Mc.J
 
 

torget 11

Godmorgon!
 
Skulle först vilja förtälja att jag har haft en riktig prinsesshelg. Jag har blivit så fruktansvärt bortskämd. Min fina sambo och jag gick en runda på stan för leta present, men fann int så mkt att hänga i julgranen. Förrutom en fin kalender som jag bums va tvungen att köpa till mig själv för det stod verkligen Malin på den, 2013 får gärna komma nu så att jag kan börja använda den.
Efter vår korta visit i staden så körde vi till ett ställe som jag verkligen har längtat efter att få besöka, Torget 11 Vintage och secondhand i Åhus. I bilen på vägen dit kände jag hur mitt hjärta började rusa iväg. Jag ääälskar fina gamla klänningar och prylar. Jag var på väg till paradiset. Och två fina klänningar fick följa med mig hem med sällskap av ett riktigt fint vintagehalsband. Och int nog med det,,,Robin hade redan planerat i föväg att han skulle köpa en klänning till mig så det va lite därför vi skulle dit, Vilken överraskning. Jag blev så glad så det föll en tår, och halsbandet va också något som blev en gåva till mig. Känner mig verkligen som en prinsessa. Men som om det va nog där.
På kvällen när jag gjorde mina sista läxor så bjöd han även på hemmagjord pizza, och det tog int slut där. För idag fick jag också frukost på sängen!!!!!
Japp, denna helgen har varit en riktigt prinsesshelg.
Nu ska jag ta tåget till Bromölla för att göra en liten visit hos mormor och morfar och sedan hem till grödby och skriva ut mitt arbete som ska presenteras på tisdag ( modellbygget )
Ha en fin söndag vänner.
Ciao/ Mc.J
 
Min fina kalender och klänningen jag fått av fina Robin. Klänningen är förmodligen från slutet av 60-talet och hemmagjord av någon riktigt duktig sömmerska. Det va den första klänningen jag fick syn på och jag föll direkt för det fina höstmönstret.
 
 
 

Diamonds are forever

Nu är jag klar med modellbygget och dess innehåll, idag hjälpte ida mig med att få en schysst ljussättning, här är några bilder från utställningen. Nu tar jag nästan helg. städa,sy,gymma,plugga, så ser min fredag ut :)
Ha en finfin helg mina vänner!
/ciao
Mc.J
 

skola för hela slanten

Nu känns det att skolan verkligen har kommit igång, gör läxor näst intill varje dag. Int för att jag klagar, men jag känner mig lite stressad.Idag sitter jag och pillar med mitt modellbygge som jag hoppas få klart till imorgon så jag slipper sitta med det över helgen för då har jag ändå andra läxor att ta itu med, som mönsterkonstruktion. Det ska nog bli en bra skolflicka av mig snart, måste bara komma in i skolrutinerna, vilket jag int har lyckats med riktigt ännu känns det som.
Nu ska jag göra små galgar att hänga mina små miniatyrklänningar på, sedan blir det ett pass yoga innan jag hinner slockna.
/ciao
Mc.J
 
en bild från mitt modellbygge
 
 

miniatyrklänning nr 2&3

Godkväll!
 
Vilken underbar dag det har varit, känns som om jag brukar inleda mina blogginlägg så. Och det känns riktigt underbart att kunna inleda de flesta inlägg på sådant vis.
I skolan har jag till mesta del gjort klart mitt modellarbete med mina miniatyrklänningar, idag tillverkades två styck riktigt pampiga galaklänningar och jag känner mig väldigt nöjd över min prestation. Efter skolan vandrade jag och Ida till Erikshjälpen för att leta fynd, och där fann vi iaf något litet var att ta med hem och fylla våra tomma utrymmen med. Sen bjöd Ida på en riktigt mumsig äppelpaj, te och visning av riktigt tjusiga klänningar som gjorde att jag nästan dog lite av avund. När Mörkret hade fallit helt så traskade jag vidare hem till min Robin, som dessutom kom och mötte mig halva vägen. Och vilken överraskning jag fick när vi kom hem till lägenheten. Robin hade köpt den  vackraste höstligaste blomsterbuketten i världen till mig. Oooh vilken gentleman jag har, så jag dog lite till av lycka. Nu är jag lyckligt halvdöd och längtar efter sängen. Imorgonbitti är jag fullt levande igen!
 
Sov så gott!
Ciao/ Mc.J
 
 

SPA på en måndag

äntligen är det måndag igen, jag ääälskar måndagar. För på måndagar har jag hemmaspa. Sover en halvtimme längre, sedan tänder jag ljus, sätter på ljuv och lugn musik, utövar yoga och meditation. Sedan tar jag en mkt lång varm dusch, slösar lite för mkt på varmvattnet. Sedan gör jag en fotbehandling och ansiktsbehandling och går och lägger mig en halvtimme till innan jag börjar göra mig redo för skolan som börjar 12.40. Och idag har det varit himlans skoj i skolan, vi har lärt oss tviststygn, så nu ska jag brodera för fullt, för tviststygn är himla snyggt! Och eftersom det har varit en toppendag tänker jag avsluta den så också, med ett smaskigt spinningpass. Hurra för måndag!
 
Tänkte även passa på att visa en av mina senaste vintagefavoriter, en röd/svart randig blus á la 80-tal. 60st 50öringar kostade den min plånbok, int så pjåkigt.
Ha en underbar kväll!
Ciao/Mc.J
 
 
 

pyjamas hela dagen

bara för att det är lördag och Robin är iväg och kvalar med fotbollen, jag är supertrött och tänker minsann ligga i sängen mest hela dagen och mysa i min pyjamas. Kanske att det blir några skolarbeten gjorda senare idag. Igår hade jag en riktigt fin dag, jag hälsade på mormor och morfar, sedan vidare hem till grödby och sen blev det en längre visit hos farmor och farfar. Och när jag väl kom hem så hade Robin lagat mat, underbart. Och kvällen avslutade vi med en promenad i kristianstad eftersom det är konstrutan nu, och jag är ju lite intresserad. Tur att Robin int har något emot det, även om det regnade.
 

miniatyrklänning

Just nu håller vi på med ett specialprojekt i skolan. Vi ska bygga en modell av ett konsthus 7x6 m, i skala 1:16. jag har valt att bygga ett utställningsgalleri. Och jag har byggt väggar,golv,fönster och dörr. Nu skall de tapetseras, rolvet skall målas och det ska inredas. Eftersom jag gå i textilklassen så ska vi självklart ställa ut textil. Jag tänkte göra en textilmiljö, med både kläder och interiörer. Igårkväll gjorde jag min första klänning, det va väldans pilligt, den är nämligen bara 6 cm hög, pyttepytte liten.Och glitter hade jag över allt.
 
 
 

sotade ögon med glitter

Det va precis vad jag hade ''kletat'' på mig inför tjejmiddagen med utgång. Och det blev en fantastiskt rolig kväll, inte på grund av glittret men för att det finns på många fantastiska tjejer i min omgivning. Och Emilie som bjöd på mumsig köttfärssås med spaghetti, Emma hade bakat en snuskigt god kaka. Det blev en kanonkväll helt enkelt. Jag dansade så pass mkt att jag fick ont i fötterna och fick kämpa med gången på väg hem, men min käre sambo erbjöd sin rygg tvåhundra meter. Perfekt helg helt enkelt. Nu är det dags för en morgonpromenad innan jag beger mig till skolan för lite detaljsömnad. Och ikväll är jag bästa vän med gymmet igen.
Ha en fin dag!
Ciao/ Mc.J
 

Ett inlägg om lite allt möjligt

som t.ex. Besök, 60-tals kläder, blomma och gamla burkar.
 
I tisdags hade jag mysigt besök av finfina Emma<3 Och hon hade världens sötaste present med sig till mig, en fin gammal kopp med en blomma i. Koppen hade hon hittat hemma hos sina föräldrar. Och jag blev väääldigt glad. Koppen har fått en fin plats på stringhyllan så att jag kan titta på den lite varje dag.
 
 
hyllan har fått tre nya vänner till. Tre två fina gamla plåtburkar från England och ett gammalt träskrin som är till för smycken (Så den ska få en plats i sovrummet) Dessa tre raringar har jag fått av min fina vän Emilie<3 ooh det känns som om jag är rätt bortskämd just nu.
 
Sist men int minst, min fina tvådelade dress från Kappahl, dressen är från 1963, Tillverkad av Avanti modeller för Kappahl, made in England, Kappahl sweden. Jag har hunnit använda den två gånger sedan jag köpte den, hoppas att det blir något tillfälle till innan det blir allt för kallt ute. Den lilla dressen blev min för ynka 80 kr. Happy!!
 
Idag är det dessutom kanelbullens dag, därför, dagen till ära så bakade jag kanelbullar sent igårkväll så att robin kunde ha med sig till jobbet :D Jag är minsann en riktig liten husmor. Men även för att jag ska kunna trycka i mig några. Vilket jag har förtjänat, har nämligen suttit hela morgonen med ett skolarbete och nu ska jag ge mig på nästa. 
Ciao/ Mc.J

min helg med Emilie<3

Helgen som har gått har varit hur mysig som helst! Den började med att jag och Emilie tog en lördagslunch på stan, jag fick en chans att inviga mitt senaste vintagefynd som ni får se i nästa inlägg, vi avslutade med en promenad i regnet med visit på erikshjälpen. Därpå tände vi ljus hemma hos mig och Emilie fick hoppa upp på massagebänken och få massage. Choklad och te satt också fint.
 
på kvällen bjöd min fina Robin mig på restaurang, italienskt stod det på menyn. Kände mig verkligen väldigt bortskämd, blev omhändertagen som en riktig lady ;)
 
På söndagen bagav jag mig mot kivik med mina två bästa söderkisar, Emilie och Robin. Emilies Rille fick stanna hemma och sova för han är en tuff nattjobbare. I Kivik njöt vi av äppelprovning och fina konstverk. Även om jag tycker att årets äppeltavla va den sämsta någonsinn. Men mysigt och skojigt va det!
På kvällen va dte kalas igen med god mat och fika, tur att jag har haft sovmorgon idag :)
 
Ha en fin dag mina vänner
Ciao Mc.J
 
 
RSS 2.0