byxdress på en fredag

Godmorgon storfräsare!
 
Tänkte stolt visa mitt fina ulltyg som jag själv har tovat ihop. Det är så himla kul att göra allt själv från scratch, jag ska antagligen göra en fin tehuva av min tygbit som jag tänkte brodera vackert, kanske med lite pärlor.
Idag är det byxdressfredag, byxdress måste vara en av de bästa påhitten för det är ett klädesplagg som är skönt och snyggt på en och samma gång. Så man kan gå runt och mysa i dem och samtidigt känna sig fredagskalas. Så idag har jag på mig en av mina favoriter i garderoben, det är en byxdress som jag har fått ärva av min Emilie<3s mamma. Den kommer från tyskland och jag anar att det är en 80-tals skapelse. Mer kan jag inte utvinna av dess etiketter. Ikväll får vi finbesök av robins farmor och farfar så jag tänkte minsann prova på några nya rätter... tänk om jag misslyckas. Jaja...det blir en annan historia.
 
Nu ska jag till skolan och ägna mig åt materiallära och leka med garnerna som vi växtfärgade förra veckan. Ha en trevlig fredag!
Ciao/ Mc.J
 



 

Nytt i garderoben

Godmorgon raringar!
 
Tänkte visa mitt senaste secondhand inköp, en orange klänning med väldig fint pärlbroderi, från slutet av 60-talet från företaget Bleyle i österrike som speciealiserade sig på konfektyr 1889. Mer kan jag int säga om denna lilla saga mer att den är två strl för stor och behöver få en omgång med symaskinen,,,eller säljer jag den vidare.
 
Igår fick vi lära oss att tova ull, jag har gjort ett vitt ulltygstycke som jag eventuellt ska göra en tehuva eller morgontofflor av, jag ska ta med mig tyget hem idag och visa er. Ha en fin dag!
/ciao
Mc.J
 


my favorite dress

Go'morgon finisar!
 
Idag har jag sovmorgon,,, men jag sov bara 30 minuter längre än vanligt. Känns annars som om jag förlorar så mkt värdefull tid på att sova. När jag kan lägga den tiden framför symaskinen. Jag tänkte nämligen påbörja projekt sittkudde. En sittkudde som jag ska sy till mina svärföräldras sommarstuga. Så nu ska jag spendera lite tid framför symaskinen tills  skolan börjar kl 12.40.
Tänkte passa på att visa min favoritklänning, jag bar den i lördes på klassfesten. Denna underbaringen kommer ifrån miss candyfloss.
Ciao/Mc.J
 

Klassfest nr:1

Go'dagens mina damer och herrar!
 
I lördes fick jag besök av några riktigt fina tjejer från klassen, fulla av chips och skratt och väldigt snygga i hattar. Det blev en liten catwalkvisning med några av mina klänningar, sänghäng och sedan blev en del trötta medan jag och Anna avslutade natten på dansgolvet, headbanging....
 
btw,,, idag har jag varit på den sämsta loppisen någonsin..i tosteberga. väldigt besviken blev jag. Kanske en riktigt bra loppis om man är ute efter fina gamla barnkläder. Nu ska jag och gubben åka hem till svärisarna och äta middag, mums.
 
 
Tror minsann att vi kan bli årets mysklass 2012
 
Ida botanisreade lite i min lilla minigarderob och var fascinerad över att jag använder så höga klackadojisar.
 
Söta Amanda slank in på ett bananskal efter att ha varit på en Dallasfest :)

årets bästa fyndrunda

Jisses som vi har fyndat. Och helt salig har jag blivit. Jag och Robin besökte min favorit källare i Bromölla. Gammalt och nytt. Där fann jag ett gammalt tidningställ från ca slutet av 1800-talet fullt med tidningar som hemmets veckotidning, året runt, allers familjejournal och veckorevyn, alla tidningar är från 60-61 förrutom den äldsta veckorevyn som är från1948. Sammanlagt 31 st underbara tidningar som jag har satt glas framför i tidningstället så att de ska skyddas och hållas vid liv längre.
Vi fann även en stringhylla som Robin just nu håller på att montera upp i köket. ooh det här va den bästa fyndrundan i år. Dessutom köpte jag krakel spektakel skivan och Evert Taube på gröna lund, måste bara hitta en fin gammal LP-spelare så att jag kan njuta av dem också.
 
Om några timmar kommer det sygalna brudar hit på hatt-/klass-kalas. Så nu ska jag dammsuga mig fram till soundet från Soul roots 3.
Ciao
/Mc.J
 
Några av mina fina klasskamrater..some missing.

la garconne

Go´kväll folket!
 
Idag har jag haft en fantastisk dag och väldigt inspirerande dag. Vi gick på en utställning som heter mode utan midja där de ställde ut fantastiska klänningar från 20-talet då man slängde korsetten och klippte av håret. Så mkt fina tyger och fantastiska pärlbroderier. Vi lever helt klart i fel årtionde, iaf om man ser det från modets synvikel. Och vilka fina klasskamrater jag verkar ha fått. Imorgon ska vi samlas några stycken från klassen hemma hos mig och ha en myskväll med vin,chips, spel och hattar.
 
Idag har jag burit ännu en retroklänning från Hm, Mönstret och färgerna är helt fantastiska och man blir så himla glad varje gång man bär den. Och idag har jag även lagt lite ögonskuggor i persikofärger.
Men nu ska jag dricka vin och äta middag med min fina gubbe, sen ska vi dricka mer vin och spela kort på balkongen, för det är vi bäst på.
/Ciao
Mc.J
 

Växtfärga ullgarn

tjillevippen!
 
Så himla kul och så himla lärorikt, jag älskar att vi lär oss allt från grunden. Idag har vi ägnet hela dagen åt att växtfärga ullgarn. Och vilka fantastiska färger vi fick fram. Jag jobbade tsm med fina Ida och vi färgade garn i avkoket av skalen från gullök. Men vi gjorde fel en gång,,och då får man göra det två gånger. Men det va lika kul för det.
 
Imorgon ska vi åka på en liten tripp tsm med klassen och konstklasserna. Vi ska gå på en utställning som heter mode utan midja. Och sedan ska vi gå en visning på moderna museet där Niki de Saint Phalle håller en utställning. Ser verkligen fram emot att spendera morgondagen på museér.
Nu ska jag bege mig mot gymmet för att ge kroppen en omgång.
Ha en underbar kväll!
/ciao
Mc.J

sweet retro

Godmorgon alla små hjärtefisar!
 
Idag är det min fjärde dag i skolan, och än så länge trivs jag som handen i handsken. Längtar tills alla projekt kommer igång, längtar efter att höra symaskinerna i vårtklassrum surra i kör. Idag ska vi växtfärga garn, spännande. Det är alltid kul att lära sig något från grunden.
 
Tänkte visa gårdagens klänning, made by me. Efter att skoldagen va slut och jag va tillbaka i kristianstad så hejdade en man mig och sa att han och sina två kollegor hade sett mig på morgonen och de tyckte att jag hade en så himla fin klänning. Ohh bästa betyg när man får fina komplimanger av en total främling. Så tog jag min cykel och trampade hem med ett stort leende.
Ha en underbar dag !
Ciao/
Mc.J
 

Full circle skirt

Oh jisses så nervös jag börjar bli nu, om två timmar sitter jag i aulan på min nya skola :D Spännande. Det ska bli så himla skoj. Tänkte jag skulle göra entré i en fin gammal cirkelkjol från ljuva 50-talet, tillverkad i sv. Den hade orginal prislapp på när jag köpte den, alltså oanvänd och den ser helt nytillverkad ut. Även den köpt på en secondhand i vintras för en liten slant.
igår på kvällskvisten, närmare sängdags så började jag baka morotskakor som jag tog med mig till jobbet idag för att tacka för denna tiden. Och mumsiga blev de!! Måste få skryta lite och säga att det kan vara den godaste morotskakan jag smakat ;)
Ha en fantastisk måndag!
Ciao/
Mc.J
 
 

70's vintage

Tjoho!
 
Vilken härlig sensommar vi har,, även om jag längtar efter hösten :) Idag har jag varit på en liten tripp till höör och fikat med min fina extrafamilj <3 varma dagen till ära tog jag på mig en tunn långklänning från härliga 70-talet made in Sweden som jag köpte i en secondhand förra hösten för en hand full med 60st enkronor. Och idag fick den invigas. förresten,, imorgon börjar jag skolan. Lyckorus..och nervositet.
Ciao
/Mc.J
 

Loppisfynd

men inga bilder, för mina fynd finns i ett garage långt ifrån mig. för de va för stora att ta med hem på motorcyklen. Det va nog den billigaste loppisen jag varit på i hela mitt liv. Jag köpte en vanlig mjölkpall för 10:- och en väääldigt fin fåtölj som jag tänker klä om dock, för ynka 20 enkronor ;) Me happy, Fick med mig lite marknadagodis hem men de har åkt i papperskorgen nu för jag tycker int om att ha godis hemma. Farligt att gå och småäta. Snart är det äntligen dags för ett efterlängtat spinningpass, och imorgon blir det både spinning och yoga. Hurra :D
 
Tänkte passa på att visa mitt senaste färdiga projekt. En telefonbyrå som jag köpte på loppis tidigt i sommar som jag har målat om, bytt klädsel på och tagit bort världens fulaste handtag och satt dit söta små från indiska. Men tyvärr kommer ni int på ta del av de fula gamla handtagen eller det fruktansvärda tyget som det va klätt i innan för smarta jag tog ingen förebild. Men efterbild blev det. Och nu står den så fint i hallen.
 

Frossa i Scones

Godmorgon!
 
Varje lördag gör jag scones till frukost, men från förra helgen bytte jag från det klassiska receptet till ett mer hälsosammare och ännu godare sådant. Tummen upp!!
 
1,5 dl müssli
2 dl grov rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g margarin
1 dl lätt yoghurt
 
 
Förra lördagen tränade jag Power i grupp på gymmet, det va något fruktansvärt jobbigt och väldigt väldigt kul. Längtar efter nästa gång som jag kan vara med. Igår va jag nämligen på dop, då fick jag minsann piffa upp mig lite mer än vanligt. Och eftersom det har blivit dåligt med smink här i bloggen lyckades jag ta mig tid och ta en liten sådan. Nu ska jag gå till gymmet och efter lunch är det loppis som gäller! fynda.
/Ciao
Mc.J
 
 
 
RSS 2.0